Babice zaposlene u porodilištu Kliničkog centra Kragujevac i Opšte bolnice u Kraljevu, po mišljenju mama, najbolje su u Srbiji. Mame koje su učestvovle u istraživanju roditeljskog portala Bebac saradnju sa babicama u Kraljevu i Kragujevcu ocenile su prosečnom ocenom 4,56.

Dva porodilišta dobila su najbolje prosečne ocene u ovoj kategoriji, čime praktično dele prvo mesto među 32 rangirana porodilišta.

Tik iza njih u rangiranju u ovoj kategoriji nalazi se porodilište Opšte bolnice u Aranđelovcu (koje je najbolje među malim porodilištima), dok je novosadska Betanija na četvrtom mestu (najbolji među velikim porodilištima).

U istraživanju koje je tokom 2019. godine sproveo portal Bebac mame su imale priliku da iznesu svoje mišljenje o porodilištima u Srbiji i da ocene porodilište po različitim kriterijumima, kroz više od 70 pitanja koja se odnose na svaki segment boravka u porodilištu, od prijema do odlaska kući sa bebom.  

Kompletni rezultati istraživanja mogu se naći na ovom LINKU.

U kategoriji najvećih porodilišta u Srbiji titula najboljeg porodilišta pripala je novosadskoj Betaniji, Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine.

U kategoriji srednjih porodilišta najbolje ocenjeno porodilište je Kliničko-bolnički centar „Dr Dragiša Mišović“, dok je u kategoriji malih porodilišta najbolje ocenjeno porodilište iz Paraćina.