Organizatori kragujevačkog protesta pozvali su Kragujevčane da 13. aprila zajedno krenu na protest u Beograd. Isti poziv, okupljenima na 13. protestu u Kragujevcu, uputili su i gosti govornici novinar Danasa Rade Radovanović i advokat Božo Prelević.

- Nećemo da zamenimo Aleksandra Vučića, nego izgradnju ljudskog, demokratskog sistema, vladavinu prava i državu socijalne pravde. Suštinsko pitanje je kakvu promenu želimo i šta smo spremni lično da učinimo. Od toga zavisi ova naša revolucija, rekao je Rade Radovanović, iznevši predlog da kandidat za budućeg predsednika Srbije bude akademik Dušan Teodorović, što su okupljeni pozdravili aplauzom.

Advokat Božo Prelević poručio je okupljenim Kragujevčanima da građanska odgovornost nalaže borbu za prava građana, te da je jedan od najvećih problema u Srbiji nedostatak dijaloga.

- Teško da je iko mogao zamisliti, pa i oni koji su glasali za Aleksandra Vučića, da će u Srbiji doći vreme kada će predsednik i premijer pregovarati sa Tačijem i Haradinajem pod izvesnim uslovima, a sa srpskom opozicijom ni pod izvesnin uslovima, rekao je Prelević, dodavši i to da smo „došli do tačke kada se građani moraju samoorganizovati da bi zaštitili svoja prava“.

- Nama nije problem samo jedan čovek, već vrednosni sistem. Nije nama problem Vučić, već oni koji zarad para pristaju da krše zakone. Sedam godina živimo u permanentnom vanrednom stanju. Epilog toga je opljačkani i obespravljeni narod, poručio je Kragujevčanima Prelević.

Pre govora Radovanovaća i Prelevića okupljeni Kragujevčani su minutom ćutanja odali su poštu, dan ranije preminulom pesniku, Dobrici Eriću.

I ovoga puta demonstranti su do Đačkog trga stigli nakon duže protestne šetnje centralnim gradskim ulicama. U koloni su pored gostiju govornika sa njima bili i predstavnici Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.