Organizatori protesta u Kragujevcu tvrde da su privatni prevoznici u Šumadiji dobili „prijateljske sugestije“ da ne voze demonstrante 13. aprila u Beograd. Zbog toga su, na 14. protestu „1 od 5 miliona”, pozivali Kragujevčane da, ukoliko ne uspeju da organizuju prevoz do naredne subote, na protest u prestonicu krenu privatnim automobilima i redovnim autobuskim linijama.

Docent Saša Jovanović skrenuo je pažnju na težak položaj građana Srbije rekavši da su ljudi „u situaciji da se tuku za Lindino pile i motaju kablove za minimalac”.

- Postali smo država urušenih institucija, država čiji se prirodni, privredni i ljudski resursi rasprodaju u bescenje, za nečiju masnu proviziju. Ipak, najveća snaga naših protivnika leži u kukavičluku, poltronstvu i nedostatku građanske svesti, rekao je dr Saša Jovanović.

Dr Vladimir Đorđević, hirurg i jedan od članova organizacionog odbora u Kragujevcu, ocenio je da se „zdravstvo u Srbiji raspada“.

- Ništa zato, važno je da fontana svetli i preliva. Za sve što su se dohvatili osušilo se. Sve što su započeli nije završeno. Jedino što traje je pranje novca i rasprodaja zemlje sumnjivim investitorima, rekao je Đorđević.

Dodao je da demonstranti treba da budu uporni, iako su suočeni sa opstrukcijama svake vrste, jer „permanentni protesti podrivaju temelje trulog režima“.

- Pozivam vas da se u što većem broju vidimo u Beogradu. Svi moramo doći tamo kako znamo i umemo, poručio je Đorđević.

Kragujevački protest 1od5miliona, 14. po redu, protekao je mirno i bez incidenata. Sa Kragujevčanima su šetali i članovi Lokalnog fronta iz Valjeva.

Stanislava Staša Pavlović, iz organizacionog odbora protesta, za kraj je poručila:

- 13. aprila u Beogradu – mi ili on.