Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu, odlučio je da napusti lokalni parlament, jer ne želi da učestvuje u farsi oko donošenja budžeta za 2019, niti želi da daje legitimitet takvim odlukama.

To znači da na današnjoj sednici neće učestvovati 2 odbornika DS-a. Ipak, u kragujevačkom DS-u ističu da će ova odluka važiti samo za današnje zasedanje.

- Na današnjoj sednici Skupštine grada je najvažnija politička odluka za sve građane Kragujevca, odluka o budžetu grada za 2019. godinu. Iako je to odluka od koje zavisi kako će Kragujevčani živeti naredne godine, građani nisu blagovremeno i u potpunosti obavešteni šta gradska vlast planira u njihovo ime sa njihovim novcem, kaže za portal Pressek, Ivan Dubljanin, predsednik gradskog odbora DS-a.

On je podsetio da je simulacija javne rasprave, trajala 3 dana, od kojih su dva neradni dani, a javna rasprava za aktulenu gradsku SNS vlast zapravo znači da je budžet grada objavljen na sajtu Skupštne grada i na oglasnim tablama mesnih zajednica. Pa ko čuo i video, bez predstavljanja, javnog slušanja i savršeno je razumljivo da nije bilo primedbi na tu odluku.

- Onda je početkom ove nedelje na novoj verziji zvaničnog sajta gradske uprave budžet volšebno nestao. Baš kao što su preko noći nestali dugovi komunalnih preduzeća u iznosu od 2 milijarde dinara. Najbolja ilustracija stanja u kome se grad nalazi, ali i načina vladanja  aktuelne gradske vlasti su raskopane ulice širom centralnih gradskih naselja, iako je davno prošao rok za izvođenje takve vrste radova. Ne samo da se ne poštuju zakoni i propisi, već nikome ne smeta što izvođači nisu završili posao, nego su  nam najprometnije ulice i dalje raskopane. Baš kao što nikome ne smeta razvaljena ograda na obdaništu u naselju Aerodrom, objašnjava Dubljanin.

Prema njegovom mišljenju, SNS i u Kragujevcu pokazuje bahatost, netransprentnost, ali i nasilje nad zakonima i propisima.

Nestaju procedure, demokratske norme, unižavaju se institucije, na isti način kao što smo imali priliku da vidimo na nedavno završenim lokalnim izborima u Lučanima, zaključuju u kragujevačkom DS-u.