Vučiću shvati nećemo stati, jedna je od poruka koja se našla na čelu kolone protesta u Kragujevcu.  Protest 1od5miliona organizovan u gradu na Lepenici po četvrti put.

Oko 2.000 Kragujevčana i ovoga puta se okupilo najpre na platou ispred Robne kuće u centru grada u 18 sati. Odlatle su u protesnu šetnju krenuli Ulicom dr Zorana Đinđića, zatim Ulicom Nikole Pašića.

I ovoga puta povorka demonstranata nakratko se zaustavila pred Radio televizijom Kragujevac. Kolona se zatim Glavnom ulicom uspela do Saborne crkve, pa skrenuvši u Ulicu Kneza Miloša spustila se do Đačkog trga.

Na kraju protesne šetnje okupljenima pred Prvom kragujevačkom gimnazijom prvi se obratio Nebojša Veljković Guja, član organizacionog odbora kragujevačkog protesta.

- Naš najveći problem je nepoštovanje zakona, ustava i propisa. Ova vlast ali i neke pre nje počele su da izlaze iz svojih ovlašćenja. Mi smo ovde da se jednog dana uzmu u pamet političke partije, tužilaštva, sudovi da počne da rade svako svoj posao, poručio je Veljković.

Dodao je i poruku Radio televiziji Kragujevac.

- Dobili su par miliona da nas izveštavaju o onome što se dešava u našem gradu. Oni treba da dođu da nas pozovu i da nas pitaju šta vi hoćete na ulici, rekao je Veljković.

Pred Prvom kragujevačkom gimnazijom Kragujevčanima se obratio i Dejan Milošević iz Kuršumlije, predsednik Udruženja Gvozdeni puk boraca Srbije iz Kuršumlije.

- Ostavke, prelazna vlada, pa izbori, nikako drugačije, rekao je Milošević,

Rade Radovanović, novinar Danasa, poslednji govornik na kragujevačkom protestu, rekao je da stranke moraju da poštuju volju naroda i da Srbija mora biti država vladavine prava.

Naredni protest zakazan je za subotu, 2. februar.