Učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola koji su osvojili prva mesta na republičkim ili jedno od prva tri mesta na međunarodnim takmičenjima, juče su, u Palati Srbije u Beogradu, uručene pohvalnice i laptop računari, kao priznanje za njihove uspehe.

Računari i pohvalnice za 176 đaka su poklon Fondacije Dragica Nikolić, a dodeli nagrada prisustvovao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević, koji je poručio da je njegova obaveza da se napravi bolji sistem i da Srbija bude zemlja u kojoj će mnogi đaci ići njihovim stopama, u kojoj će se ozbiljno učiti i mnogo znati.

- Cilj je da napravimo bolji sistem, gde će i mnogi drugi đaci ići vašim stopama, gde  će se ozbiljno učiti. Tako da ćemo stalno usavršavati sisteme učenja i modele, kazao je on.

On je istakao da je jedan od ciljeva Ministarstva da se obezbede novi fondovi za stipendije i dodao da se radi na što boljem povezivanju obrazovanja i privrede.

Predsednica Upravnog odbora Fondacije Dragica Nikolić čestitala je učenicima na ostvarenim rezultatima, kao i njihovim profesorima. Ona je rekla da je za Fondaciju kao darodavca najveća nagrada uspeh i nastavak školovanja ovih učenika.

- Svake godine raste broj nagrađenih učenika. Pojavljuju se nove discipline kojima naša deca osvajaju svet. To su istinski pokazatelji na koliko divnih, izuzetnih mladih ljudi Srbija može da se osloni u budućnosti, rekla je Dragica Nikolić i dodala da bi o njima trebalo više da se priča u javnosti.