Portal Pressek podseća Kragujevčane na još nekoliko lepih priča koje smo objavili tokom 2019. godine.

600.000 ljudi pogledalo spot Mladog Kragujevčanina

Kragujevčanin Predrag Simić u decembru je pobedio na takmičenju „Discovered by Coke”, prvom online muzičkom talent show-u koji je organizovala Coca-cola Srbija. Spot u kome mladi Kragujevčanin peva sa Sarom Jo do sada je pogledalo preko 600.000 ljudi. (vidi LINK)

Profesor iz Kragujevca napravio najbolju turističku fotografiju

Fotografija „Jutro u Borču”, autora Milana Gabarića, profesora Srednje stručne škole iz Kragujevca osvojila je prvo mesto za turističku fotografiju na nedavno održanoj 12. Izložbi suvenira i turističkih publikacija „Leskovac 2019”. Nagrada je pripala Turističkoj organizaciji opštine Knić, jer je fotografiju nastala u okviru foto safarija „Gruža-Borač-Knić”. (vidi LINK)

Učiteljica iz Kragujevca nagrađena za podvig godine

Specijalnu plaketu za najplemenitiji podvig godine, koju dodeljuje kompanija „Večernje novosti”, ove godine dobila je Gorica Dimitrijević, učiteljica kragujevačke Osnovne škole „Svetozar Marković”. (vidi LINK)

Ivanu Gutmanu Svetosavska nagrada Univerziteta i nagrada  grada Sombora

Akademik Ivan Gutman, profesor emeritus Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu, dobitnik je ovogodišnje Oktobarske nagrade Grada Sombora. On je u januaru dobio i Svetosavku nagradu za životno delo, koju dodeljuje Univerzitet u Kragujevcu, je prof. dr Ivan Gutman. (vidi LINK)

Kragujevački đaci uspešni na Informatičkoj olimpijadi

Učenici kragujevačke Osnovne škole „Svetozar Marković” vratili su se sa medaljama sa još jednog takmičenja u informatici. Na Informatičkoj olimpijadi osnovaca, koja je održana u nedelju, 12. maja, u Boru, četvoro Kragujevačkih đaka osvojilo je neko od prva tri mesta. (vidi LINK)

Vladimiru Jagličiću uručena Žička hrisovulja

U trpezariji manastira Žiče, na Preobraženje Gospodnje, poslednjeg dana Žičkog duhovnog sabora  „Preobraženje  2019”, dvadeset osmi dobitnik, Vladimir Jagličić, pisac iz Kragujevca, nagrađen je prestižnom književnom nagradom – Žičkom hrisovuljom. (vidi LINK)

Kragujevčanin nagrađen na Serijinom pozorju

Kragujevčanin Dejan Petrović, osvojio je treću nagradu za dizajn plakata na 64. Sterijinom Pozorju. On je nagradu dobio za plakat predstave „Grebanje, ili kako se ubila moja baka”, Dramskog studija Doma omladine. (vidi LINK)

Lijine 3D karikature dobile dom u Kragujevcu

Jedinstvene 3D karikature koje izađuje Kragujevčanin Milivoje Obrenović Lija do sada su krasile domove poznatih ličnosti širom sveta, poput Vlade Veličkovića, Gorana Bregovića, Emira Kusturice... Od nedelje, 12. maja 2019. one imaju svoju kuću i u rodnom gradu. (vidi LINK)

Ovde možete pogledati prvi deo „Lepih priča”, koje smo objavili u 2019. godini. (vidi LINK)