Portal Pressek podseća Kragujevčane na neke lepe priče koje smo objavili tokom 2019. godine

Đak iz Kragujevca otvorio Festival nauke u beogradu

Marko Bogićević, učenik kragujevačke Osnovne škole „Treći kragujevački bataljon” otvorio je ovogodišnji Festival nauke, koji je održan na Beogradskom sajmu od 5. do 8. decembra. Pored toga, njemu i njegovim školskim drugarima i dvema profesorkama uručeno je priznanje Ambsadora nauke za izuzetan doprinos vršnjačkoj edukaciji i promociji nauke. (vidi LINK)

Kragujevački đaci briljirali u Lego ligi

Kragujevački đaci briljirali su na državnom takmičenju u konstrukciji i programiranju robota sastavljenih od Lego elemenata. Ekipa „PKGang” iz Prve kragujevačke gimnazije, osvojila je vicešampionsko, a „Robo sapiensi” iz Osnovne škole „Svetozar Marković“ treće mesto. (vidi LINK)

Profesorka iz Kragujevca na listi deset najboljih u Srbiji

Ana Marković, profesorka fizike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji proglašena je za jednog od najboljih edukatora Srbije Listu od 10 najboljih edukatora Srbije već šestu godinu za redom sastavlja Udruženje „Živojin Mišić”. Na listi se nalaze najbolji edukatori koji su inovativni i proaktivni, inspirativni i pokretači pozitivnih promena u svom poslu i svojoj okolini. (vidi LINK)

Kragujevčanin svetski prvak u mrtvom dizanju tegova

Kragujevčanin Lazar Belošević postao je svetski šampion u mrtvom dizanju tegova na prvenstvu održanom u Slovačkoj. On je pobedio sa podignutih 320 kilograma u kategoriji do 110 kg. Na takmičenju je učestvovalo oko 1.000 sportista iz celog sveta, a Lazar kaže da je konkurencija bila prilično jaka. On je pre nekoliko meseci trijumfovao i na prvenstvu Evrope u svojoj kategoriji. (vidi LINK)

3 firme iz Kragujevca među 100 najuspešnijih

Tri kragujevačke firme našle su se na listi 100 najuspešnijih privrednih društava u Srbiji u 2018. godini. U pitanju su Fiat automobile Srbija doo, Agromarket i Forma ideale. (vidi LINK)

Kragujevački kulinari osvojili 4 medalje u Sloveniji

Na 4. Internacionalnom kulinarskom takmičenju koje je održano u Kranjskoj Gori u Sloveniji, „HoReCa asocijacija Kragujevac” osvojila je u ukupnom plasmanu tri srebrne i jednu bronzanu medalje. Kragujevački kulinari osvojili su nagrade u kategorijama „nacionalno jelo na moderan način” i „moderno jelo” i tako su još jednom pokazali da Kragujevac i Srbiju treba uvrstiti u jednu od najvećih kulinarskih sila u ovom delu Evrope. (vidi LINK)

Šumadinka pravi najbolju slatku banicu

Verica Jakovljević iz Novog Milanovca kraj Kragujevca pripremila je najbolju slatku pitu i osvojila prvo mesto na 14. Danima banice u Beloj Palanci. U ovoj kategoriji učestvovalo je  32 takmičara iz cele Srbije. (vidi LINK)

30. rođendan Crvenih đavola

Crveni đavoli, navijači Radničkog iz Kragujevca, u subotu, 9. marta 2109 godine, proslavili su 30. rođendan. (vidi LINK)