Udruženje novinara Srbije (UNS) protestuje zbog odluke Ministarstva privrede da vlasniku Radio televizije Kragujevac Radoici Milosavljeviću da dodatni rok od 30 dana za dostavu revizorskog izveštaja povodom kršenja kupoprodajnog ugovora. Kako je istakao predsednik UGS „Nezavisnost" u RTK Goran Antonijević, muke zaposlenih su time praktično produžene za nekoliko meseci.

- Kada smo se u junu žalili Ministarstvu zbog neisplaćenih zarada, postupili su po zakonu i Milosavljeviću dali rok da izmiri dugovanja, uz pretnju bankarskim garancijama. Sada smo im dostavili svu potrebnu dokumentaciju koja potvrđuje da vlasnik ne ispunjava ugovorne obaveze, a oni su ipak odlučili da mu daju još vremena. Sve nadležne institucije su zakazale što mi govori da iza ove nezakonite odluke stoji politički ili neki drugi uticaj – rekao je Antonijević za UNS.

On je dodao da se štrajk upozorenja koji sprovode nedeljama i dalje odvija u vreme informativnog programa, ali da im štrajk više nije ni potreban jer bez telefona, interneta i goriva i da žele - ne mogu da rade.

Podsećamo da Radoica Milosavljević zaposlenima duguje pet zarada, nije uložio 150 hiljada evra u opremu do ugovorenog roka i da je račun preduzća u blokadi za 18 miliona dinara.

Dok vlasnik u „poklonjenom“ roku bude sastavljao revizorski izveštaj, televizija će praktično prestati da postoji jer je 6. decembra zakazana prodaja imovine RTK koju su izvršitelji popisali povodom tužbi 22 radnika zbog neimirenih zarada.

Tada će Milosavljević morati da prekrši i jedinu ugovornu obavezu koju je do sada poštovao – da ne otuđuje imovinu.