Genetičar Miodrag Stojković, najpoznatiji domaći i jedan od vodećih svetskih naučnika u svojoj oblasti, nije više šef Katedre za matične ćelije na doktorskim studijama Fakulteta medicinskih nauka (FMN) u Kragujevcu.

Na to mesto, odlukom dekana FMN Vladimira Jakovljevića, saznaje list "Danas", imenovana je profesorka tog fakulteta Biljana Ljujić.
Dekan Jakovljević, u izjavi za Danas, tvrdi da je do promene na mestu šefa Katedre za matične ćelije došlo "uz saglasnost" njegovog, kako kaže, "bliskog prijatelja dr Miodraga Stojkovića"

Sa Fakulteta medicinskih nauka, povodom ove smene, stižu suprotne informacije. Članovi Katedre za matične ćelije, njih devetoro, među kojima je i njen dosadašnji šef, Stojković, od dekana FMN su u otvorenom pismu zatražili da "preispita svoju odluku o smeni" na čelu te katedre, koju je, kako navode, doneo "bez prethodnog razgovora sa profesorom Stojkovićem".

Poznati genetičar je, da podsetimo, jedan od potpisnika proglasa kojim su profesori univerziteta podržali građanske proteste koji se već mesecima organizuju širom Srbije.

Stojković od decembra 2003. godine radi na Medicinskom fakultetu u Kragujevcu.  Rođen u Leskovcu.  Završio je Veterinarski fakultet, a zatim postdiplomskim studijama na Veterinarskom fakultetu pri univerzitetu „Ludvig – Maksimilijan” u Minhenu. Doktorirao je 1996. iz oblasti embriologije i biotehnologije, od 1997. jedan je od prvih naučnika u Evropi koji zajedno sa prof. Ekhardom Volfom i dr. Valerijem Zakhartčenkom počinje intenzivno da se bavi kloniranjem domaćih životinja.

Oktobra 2002. prelazi u NJukasl u Engleskoj da bi radio sa ljudskim embrionalnim matičnim ćelijama. Tu najpre radi u Centru za humanu reprodukciju u prvi u Velikoj Britaniji uspeva da dobije i u potpunosti okarakteriše novu liniju ljudskih embrionalnih matičnih ćelija.