Za pet godina nije izgrađen ni metar autoputu Kragujevac – Batočina, ali zato smo se naslušali obećanja o početku izgradnje svakih nekoliko meseci, kažu u kragujevačkom odboru Narodne stranke. 

Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke, istakao je da je izgradnja autoputa jedna od obaveza države koju je preuzela po osnovu ugovora sa Fijatom iz 2009. godine.

– Hvale se izgrađenom putnom mrežom, a nisu u stanju da završe 5 kilometara puta i na taj način povežu Kragujevac sa savremenim saobraćajnicama, rekao je Aleksić.

On je dodao da to samo govori o nesposobnosti republičke i gradske vlasti, koje nemaju nikakav plan razvoja za Kragujevac. Prema njegovim rečima, do 2014. godine izgrađeno je 20 kilometara na toj deonici, a od tada ni jedan metar.

On je podsetio da je država nekoliko puta do sada davala obećanja i najave da će radovi uskoro početi, a prema poslednjem obećanju autoput će biti završen do kraja ove godine.

– To je samo još jedno od praznih obećanja. Niti su radovi počeli, niti firma koja će izvoditi radove najavljuje početak izgradnje, rekao je Aleksić.

Miroslav Aleksić je rekao da ukoliko ne dođe do radikalnih promena i vlast ne pristane na uslove o uspostavljanju fer i demokratskih izbora, jedino rešenje za opoziciju je bojkot izbora.

Ipak, on je naglasio da prvo valja videti da li će se nešto promeniti, pa tek onda doneti odluku o bojkotu.