Nedavno pokrenuta online platforma mladisuzakon.rs, osmišljena tako da odiše duhom ciljne grupe kojoj je i sam program „Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta namenjen.

Cilj pokretanja online platforme je da upravo mladima približi mogućnost aktivnog učešća u životu sopstvene zajednice koristeći alat primeren digitalnom dobu kakvo je današnje.

U sprovođenju programa „Mladi su zakon” svake godine učestvuje preko 40 udruženja i 1500 mladih širom zemlje u više od 60 opština a samo u 2017. godini biće realizovano 125 omladinskih volonterskih akcija i 34 međunarodna volonterska kampa.

Onlajn platforma mladisuzakon.rs nastala je kao odgovor na potrebu da se informacije o svim aktivnostima ovog složenog programa nađu na jednom mestu i pruža sledeće mogućnosti:

pregled mape na kojoj se nalaze sve aktivnosti ovogodišnjeg programa, mogućnost da se ciljano pregledaju aktivnosti po okrugu, vremenu realizacije i slično, pregled kratkih opisa svih aktivnosti i njihovu GPS lokaciju.

Platforma je namenjena svim zainteresovanim građanima i omogućava svima koji žele da se vrlo jednostavno priključe nekoj od aktivnosti i daju svoj doprinos kao učesnici u nekoj od aktivnosti, kroz online volontiranje, sponzorstvom ili donacijom.

Za svaku aktivnost na projektu moguće je videti vreme i mesto održavanja kao i listu potrebnih stvari i/ili usluga da bi se aktivnost što uspešnije realizovala. 

Od 2010. godine, tokom realizacije programa „Mladi su zakon”, sprovedeno je više od 1.300 omladinskih ad-hoc volonterskih projekata realizovanih od strane udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa, a od 2014. godine do septembra 2017. godine realizovano je ukupno 127 međunarodnih volonterskih kampovauz podršku Mladih istraživača Srbije – Volonterskog servisa Srbije u kojima je učestvovalo više od 900 volontera iz 25 zemalja i više od 1000 mladih iz Srbije i poklonilo više od 88.500 volonterskih sati.