U kragujevačkoj Narodnoj stranci smatraju da je najava izgradnje brze saobraćajnice Kragujevac -Mrčajevci, krajem 2020. godine, samo još jedno lažno obećanje. U ovoj stranci izražavaju sumnju da će se obećanje o početku izgradnje ove brze saobraćajnice, biti ispunjeno u najavljenim rokovima.

- Dosta nam je lažnih i nerealnih obećanja, koja imaju svrhu smirivanju tenzija i zamazivanja očiju javnosti, a da se pokaže kako je aktuelna vlast svemoguća i kako se radi i gradi, dok Kragujevac i dalje stoji kao „crna rupa” na saobraćajnoj mapi Srbije, rekla je Gordana Šošić, poverenica Narodne stranke u Kragujevcu.

Ona je dodala da su u kragujevačkom povereništvu Narodne stranke više puta ukazivali da je Kragujevac infrastrukturno slepo crevo, marginalizovan sa svih važnih kopnenih puteva u Srbiji.

- Više puta smo iznosili činjenice da je ministarka Zorana Mihajlović najavila završetak puta Kragujevac - Batočina i povezivanje sa koridorom 10 za 2017. godinu, sa čijom gradom je započeto pre više decenija  i koji još uvek nije završen, a kako je juče najavila završetak se očekuje u martu iduće 2020. godine, kaže Gordana Šošić.

S obzirom da još uvek ne postoji gotova projektna dokumentacija, projekat, niti je raspisan tender za izvođača radova, mišljenje stručnjak u ovoj oblasti je da je nemoguće da se započne sa izgradnjom brze saobraćajnice pre 2025. godine, navode u Narodnoj stranci.