Kragujevac je na korak od dužničkog ropstva. Prezaduženu gradsku kasu gradske vlasti dodatno opterećuju novim kreditima, smatraju u kragujevačkom odboru Narodne stranke

- U ovom trenutku grad izdvaja oko pola miliona evra kao mesečnu ratu za kredit. Taj iznos je veći od  transfernih sredstava koje grad dobija od republičkih vlasti, kažu u ovoj stranci.

Oni podsećaju, da je prilikom preuzimanja vlasti 2014. godine, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, obećao da će smanjiti gradski dug. Obećanje je ostalo mrtvo slovo na papiru, dok na pitanje medija o prezaduženju grada Radomir Nikolić ima uvek isti odgovor, nekako ustaljen kod svih naprednjaka -  za sve je kriva prethodna vlast.

Narodna stranka u Kragujevcu ukazuje građanima da je pogrešna ekonomska i finansijska politika nesposobnih gradskih vlasti lišila Kragujevčane normalnog fukcionisanja javnog sektora i produbila dužničku krizu.

Umesto da stručni ljudi preuzmu upravljanje gradom, naš Kragujevac kao industrijski, naučni i kulturni centar regije služi za podsmeh zbog činjenice da je gradonačelnik katastrofalan većnik za finansije koji je svu moć centralizovao u svom kabinetu, zaključuju u Narodnoj stranci.