Saobraćajna policija počela je kontrolu saobraćaja koja će biti usmerena na kontrolu vožnje u alkoholisanom stanju i vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci. Akcija je počela danas, 9. decembra i sprovodiće se do nedelje, 15. decembra.

Tokom sprovođenja akcije u Republici Srbiji, saobraćajna policija će svakoga dana angažovati sve raspoložive alkometarske uređaje, kao i uređaje za kontrolu prisustva psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Da podsetimo, tokom poslednje akcije u kojoj su kontrolisani nesavesni vozači, na čitavoj teritoriji Srbije otkriveno je približno 25.000 prekršaja prekoračenja dozvoljene brzine kretanja, 2.500 prekršajnih naloga izdato je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 400 prekršajnih naloga zbog nepropisne upotrebe telefona tokom vožnje, a radarske patrole su iz saobraćaja isključile 350 vozača pod dejstvom alkohola.

Kragujevačka policija tada je kaznila ukupno 1.922 vozača. Najviše kazni bilo je zbog prekoračenja dozvoljene brzine – ukupno 1.816. Pored toga, 17 vozača kažnjeno je zbog  nekorišćenja sigurnosnog pojasa, 5 zbog upotrebe mobilnog telefona tokom vožnje, dok je 3 vozilo pod dejstvom alkohola.