Čitaoce portala Pressek podsećamo na vesti koje su obeležile 2018. godinu u Kragujevcu.

Ove godine zahvaljujući novinarima portala Pressek Kragujevčani su saznali ga je grad do guše u kreditima. Grad Kragujevac i lokalna javna preduzeća poslovnim bankama duguju preko 30 miliona evra. Dug grada Kragujevca prema bankama, poslednjeg dana januara prošle godine, iznosio je preko 23 miliona evra.

U februaru su se odbornici vladajuće većine saglasili da grad uzme još dva kredita u visni od oko 5 miliona evra. Kragujevačka javna preduzeća, pak poslovnim bankama duguju oko 3 miliona evra.

Vest sa našeg portala koju su preuzeli brojni mediji bila je i da je Fondacija Dragica Nikolić jedan je od dobitnika Plakete Sveti Đorđe koju dodeljuje gradonačelnik Kragujevca.

Da gradska toplana ide u privatizaciju takođe je otkriće portala Pressek.

Gašenje Sportskog centra Mladost i Park, kao i to da je nakon spajanja 5 lokalnih komunalnih preduzeća u jedno bez posla ostalo 120 radnika vesti su na koje su čitaoci portala najburnije reagovali.

Ko je višak u javnim preduzećima

Ugašeni sportski centri Mladost i Park. Neizvesna sudbina 93 radnika

Reagovali su i na neke lepe priče iz grada poput one da je Dr Miloš Kojić, redovni profesor u penziji Mašinskog fakulteta u Kragujevcu (današnjeg Fakulteta inženjerskih nauka), izabran je za redovnog člana SANU na Odeljenju tehničkih nauka.

Čitaoce je obradovala i činjenica da je Katarina Veljković, profesorka računarstva i informatike u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji, predložena je konkursu za najboljeg nastavnika na svetu.

Pratili smo i buru oko izbora rektora Univerziteta u Kragujevcu, poslovanje Radio televizije Kragujevac, dešavanja iz oblasti kulture, prosvete, nauke.... Priče sa našeg portala preuzimali su i nacionalni mediji (Danas, Kurir, Blic...), ali i  mediji iz regona poput Al Džazire.