Zbog serije tekstova koje list Danas u poslednjih nekoliko dana objavio o dešavanjima na Univerzitetu u Kragujevcu (smena na čelu rektorata i povratak optuženih u aferi „Indeks” na vlast na Pravnom fakultetu), autoru tih tekstova, dopisniku Danasa iz Kragujevca, Zoranu Radovanoviću, upućene su pretnje.

Udruženja novinara (UNS i NUNS) najoštrije osuđuju pretnje izrečene novinaru Zoranu Radovanoviću i pozivaju policiju i tužilaštvo da hitno reaguju i zaštite Radovanovića.

- Zbog serije tekstova o dešavanjima na Univerzitetu u Kragujevcu posle smene rektora Nebojše Arsenijevića i izbora novog rukovodstva poznatog po učešću u aferi „Indeks”, Radovanoviću je, kako navodi Danas, telefonom pretio Milovan Stojanović. „Vodi računa šta radiš”, kazao je on novinaru, predstavljajući se kao komšija, da bi se potom ispostavilo da je član novog saziva Saveta Univerziteta, naveo je NUNS u saopštenju za javnost.

UNS podseća da je za ugrožavanje sigurnosti pretnjom osobama koje obavljaju posao od javnog značaja informisanjem zaprećena kazna od šest meseci do pet godina zatvora i poziva nadležne da istraže slučaj i javnosti saopšte rezultate istrage.

I druge kolege iz Kragujevca potvrdile su UNS-u da im se preti zbog pisanja i navele da se novim predstavnicima Univerziteta ne dopada izveštavanje i da „žele da se piše po njihovom diktatu”.