Protest 1od5miliona u Kragujevcu će biti organizovan po drugi put u subotu, 12. januara. Zborno mesto ponovo će biti plato ispred Robne kuće u centru grada u 18 sati.

U protesnu šetnju krenuće se Ulicom dr. Zorana Djindjića do ugla sa Ulicom Save Kovačević. Nakon toga, ulicama Save Kovačević i Kralja Petra I pored Trga kod krsta i kroz pešačku zonu preko glavne ulice do crkve. Kolona će zatim skrenuti u Ulicu Branka Radičevića do Đačkog trga.

Organizatori su na fejsbuk stranici najavili da će se ovoga puta na kraju protesne šetnje pred Prvom kragujevačkom gimnazijom okupljenim građanima obratiti nekoliko govornika.

Na svojoj fejsbuk stranici Milan Šerifović, jedan od organizatora protesta, najavio je da će još ovaj protest biti organizovan u subotu.

-  Posle biramo petak ili nedelju. Tako i treba i mora, jer smo uspostavili saradnju sa centralom protesta u Beogradu. Meni je to normalno, ciljevi su nam apsolutno isti, napisao je pre nekoliko dana Milan Šerifović.

Na prvom protestu u Kragujevcu, koji je organizovan nedelju dana ranije okupilo se oko 3.000 Kragujevčana. Poziv na protest krenuo je putem fejsbuka, što je izazvalo lavinu nagađanja ko su organizatori protesta.

U međuvremenu, otvorena je fejsbuk grupa Budi jedan od pet miliona – Kragujevac na kojoj zainteresovani mogu da se informišu o svemu vezanom za proteste u gradu na Lepenici.

Kako je bilo na protestu prethodne subote u Kragujevcu možete pogledati na fotografijama Milorada Jevtovića.