Vlast u Kragujevcuna čelu sa SNS-om i Radomirom Nikolićem nastavlja sa tradicijom skrivanja od javnosti podataka na šta se troši novac svih građana, kažu u gradskom odboru Narodne stranke.

- Kao i prošle godine, Kragujevčani će za vikend moći da vide šta piše u najvišem pravnom aktu koji odbornici usvajaju – budžetu, na oglasnim tablama grada i mesnih zajednica. Ukoliko budu otvorene. I na sajtu grada, stoji se u saopštenju ove stranke.

U Narodnoj stranci veruju da ni svi odbornici, koji će na predstojećoj sednici glasati za budžet, ne znaju šta u njemu piše.

- Ovakav odnos prema građanima učvršćuje Narodnu stranku u stavu da se ne učestvuje na izborima na proleće. Tek kada nakon fer i poštenih izbora dođe do promena u Srbiji i Kragujevcu, građani će učestvovati i u odlučivanju na šta se troši javni novac, dodaje se u saopštenju.

Da podsetimo, kako je portal Pressek pisao, grad Kragujevac nastavlja lane ustanovljenu praksu nedovoljno transparentnog donošenja odluka. Naime, građani Kragujevca i ove godine imaće samo jedan vikend da se upoznaju sa budžetom grada Kragujevca za 2020. godinu i daju svoje kometare i predloge.

Takođe, i udruženje Res publika najoštrije je osudilo odluku lokalne samouprave da Kragujevčanima i ove godine uskrati istinsku i demokratsku javnu raspravu o budžetu i priliku da utiču na odlučivanje o tome kako će u 2020. biti trošen njihov novac.