Radio televizija Kragujevac danas je prestala da emituje program, a na kanalu stoji logo ove medijske kuće.

Kako su naveli zaposleni, danas su po novim sudskim tužbama, još tri izvršitelja popisala celokupnu opremu za proizvodnju i emitovanje programa Radio televizije Kragujevac.

- Zbog ovih tehničkih problema, ali i nemogućnosti da profesionalno izveštava javnost, Radio televizija Kragujevac od danas ne emituje program po ustaljenoj programskoj šemi. Pored neisplaćenih šest zarada, zbog čega je ugrožena egzistencija 67 porodica zaposlenih i osporeno pravo na profesionalni i dostojanstveni rad, svi radnici se slažu sa ovom odlukom, saopštio je sindikat UGS „Nezavisnost” RTK.

Sve ranije popisane stvari Radio televizije Kragujevac, osim jednog laptopa, prodate su na licitaciji 6. decembra da bi se namirila potraživanja zaposlenih. Na javnom nadmetanju prodata su četiri automobila, nekoliko računara, kamera marke SONY i agregat čija je vrednost procenjena na čak pola miliona dinara.

Na licitaciji je učestvovalo 10 zainteresovanih kupaca, uglavnom fizičkih lica, ali i Grad Kragujevac, Javno stambeno preduzeće „Kragujevac” i građevinska firma „Sloga konstrakšn doo”.