Sindikat „Sloga” ocenio je povodom 7. oktobra – Međunarodnog dana dostojanstvenog rada, da takav rad u Srbiji ne postoji.

- Vlast u saradnji sa tajkunima i podaničkim sindikatima nastavlja da proizvodi socijalnu bedu kroz stvaranje opšte oskudice, nesigurnog posla i malih zarada koje uništavaju ljudske sposobnosti i svaku vrstu empatije, morala i ličnog dostojanstva, navodi se u saopštenju sindikata.

Ukazano je da je dostojanstveni rad za većinu radnika u Srbiji trenutno nedostižan san, za vlast sporedna stvar, dok je za poslodavce samo floskula, odnosno „jeftin rad i nadničenje” zarad bogaćenja.

- Kao radnički sindikat nastavićemo zalaganje i borbu za drastično povećanje minimalne zarade i plata za sve radnike, za sigurna radna mesta i ukidanje agencijskog zapošljavanja, za slobodno i neometano sindikalno i političko organizovanje i delovanje, navela je „Sloga”.

Dodaje se da će taj sindikat „insistirati da socijalne teme budu u fokusu svih budućih gradjanskih i radničkih protesta i raditi na podizanju svesti o sveopštem otporu protiv svih koji bi da krše ljudsko dostojanstvo i koriste čoveka isključivo kao potrošno sredstvo za sticanje kapitala”.