Odluka Vlade o povećanju minimalca od naredne godine za oko 3.000 dinara na mesečnom nivou predstavlja novo poniženje celokupnog sveta rada i nastavak pojačane politike sistematskog uništavanja srpske privrede, ocenio je danas Udruženi sindikat Srbije „Sloga”.

Sindikat je u saopštenju naveo da će posle takvih odluka privreda Srbije ostati i bez stručne i bez osnovne radne snage.

Prema sindikatu, odluka o minimalcu je „još jedna od predstava za široke narodne mase u režiji jednog čoveka i vlasti koja želi sebe da prikaže kao onom koja brine o svom narodu”.

Za izjavu ministra Siniše Malog posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta da je to „najveće povećanje zarade ikada u Srbiji”, „Sloga” je navela da je to „još jedna od besmislica” koju vlast servira, „ovoga puta uz nesebičnu pomoć dobro plaćenog birokratskog sindikalnog aparata”.

- Dok evropski svet ozbiljno kroz socijalno partnerstvo razmatra povećanje lične potrošnje kroz podizanje zarada u svojim privredama, naše sindikalne kolege „glumataju” socijalni dijalog i razmatraju takozvanu „potrošačku korpu”, čiju pravu vrednost nijedna vlada do sada nije utvrdila na relevantan i valjan način, smatra „Sloga”.