Univerzitet u Kragujevcu i ove godine organizuje program Studentske letnje stručne prakse. Studentska letnja stručna praksa orgniazuje se u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca, kao i Instituta za javno zdravlje Kragujevac.

Program Studentske letnje stručne prakse namenjen je studentima završnih godina osnovnih akademskih, integrisanih akademskih i master akademskih studija, a praksa će se realizovati u dva ciklusa: 1. - 31. jula i 1 - 31. avgusta ove godine.

Kandidati koji sa uspehom završe program Studentske letnje stručne prakse dobiće potvrdu o obavljenoj praksi.

Rok za prijavu na oba programa prakse je 26. juna, do 12  sati.

Studentska letnja stručna praksa u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Grada Kragujevca sprovodi se od 2012/13. akademske godine, a od početka realizovanja programa, a zaključno sa akademskom 2017/18. godinom praksu je sa uspehom obavilo 268 studenata.

Ove godine za ovaj program prakse mogu se prijaviti studenti sledećih fakulteta: Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Filološko-umetnički fakultet, Prirodno-matematički fakultet, Fakultet medicinskih nauka, Fakultet inženjerskih nauka (dakle svih 6 sa teritorije Grada Kragujevca) i Fakultet tehničkih nauka u Čačku, Fakultet za mašinstvo i građevinarstvo u Kraljevu, Fakultet pedagoških nauka u Jagodini i Pedagoški fakultet u Užicu.

Dostupno je 122 mesta za praksu u okviru 21 institucije i preduzeća čiji je osnivač Grad Kragujevac.

Studentska letnja stručna praksa u saradnji Univerziteta u Kragujevcu i Instituta za javno zdravlje Kragujevac sprovodi se od akademske 2013/14. godine. Od početka realizovanja programa na Institutu za javno zdravlje Kragujevac sa uspehom je obavilo 32 studentata.

Ove godine za ovaj program prakse mogu se prijaviti studenti sledećih fakulteta: Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Prirodno-matematički fakultet i Fakultet medicinskih nauka. Dostupno je 7 mesta za praksu u julu i 7 mesta za praksu u avgustu na Institutu za javno zdravlje Kragujevac.

Tekst konkursa i spisak dostupnih pozicija u okviru oba konkursa možete naći OVDE.

Takođe, raspisana je i letnja praksa za studente završne godine integrisanih akademskih studija Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu. Tekst i uslove konkusa možete pogledati OVDE.