Grčka je već dugi niz godina apsolutno najpopularnija letnja destinacija turistima iz ovih krajeva. Razloga za to ima mnogo - nije previše udaljena, a ni skupa, ukusna hrana i prelepe plaže. Ipak, kada je u pitanju letnji odmor ne bi trebalo da budete konformisti i da stalno idete na onu najsigurniju, proverenu varijantu. Letnji odmor treba da bude avantura, a to možete učiniti samo ako dopustite sebi da istražujete.

Zato, ako želite nešto novo i drugačije, onda je letovanje 2020. godine prava prilika da se upustite u avanturu i pronađete novu omiljenu destinaciju na kojoj možete da provodite svoje godišnje odmore.

Opcija je mnogo, a mi vam u nastavku predstavljamo tri koje smo izdvojili kao savršenu alternativu za odmor u Grčkoj. Nalaze se na Mediteranu i prava su poslastica za sve one koji žele da se odmore dobro, ali i da maksimalno uživaju u svim čarima jednog letovališta.

#1 Costa Brava - jedna od najlepših obala Mediterana

Ukoliko ovog leta želite da probate nešto novo, onda je za vas mesto kao što je Costa Brava u Španiji, koje će vas svojim šarmom sigurno osvojiti. Costa Brava ili u prevodu „divlja obala” je naziv sredozemne obale na severoistoku Španije, koja se prostire od grada Blanesa na jugu do francuske granice na severu u dužini od oko 200 km. Ovaj suncem okupan predeo karakterišu visoke stenovite obale, koje se strmo spuštaju ka tirkizno plavom moru.

Pravi tursitički bum ova regija je doživela tokom poslednjih nekoliko decenija, što je kao rezultat iznedrilo mnoštvo letovališta prepunih hotela, restorana, taverni, radnji, pa zbog toga veliki broj turista svake sezone dolaze na Costa Bravu.

Najpoznatije i najveće letovalište Costa Brave jeste Ljoret de Mar koji predstavlja pravi centar zabave i noćnog provoda na ovom delu Mediterana. Ovo mesto koje još nazivaju „cvet na moru” je najpoznatije letovalište Costa Brava i jedno od najposećenijih u Španiji. Nalazi se u centralnom delu ove turističke regije, na samoj obali Mediterana.

Grad je smešten na oko 90 km od Barselone, sa kojom je odlično povezan svim vidovima javnog prevoza, pa ukoliko se nađete ovde nema razloga da ne posetite i katalonsku prestonicu..

#2 Antalija - kao najsjajniji dijamant turske obale

Antalija je jedno od najposećenijih letovališta u Turskoj, a grad je koji krase duge, peščane plaže, tirkizno more i luksuzni hoteli. Ova metropola, zahvaljujući svojoj mediteranskoj klimi i fascinantno uređenim plažama, već godinama privlači nove posetioce i vraća one stare, te nema sumnje da ćete ovde sigurno uživati.

Kombinacija prirode, raznolikosti, sjajnih mesta za izlazak i prelepih plaža čine Antaliju pravim biserom Mediterana. Ovaj dvomilionski grad se nalazi u istoimenoj provinciji i predstavlja jedan od 5 najposećenijih gradova na celom svetu sa više od 10 miliona turista godišnje.

Činjenica da je čak 190 plaža u Antaliji označeno plavom zastavicom, od ukupno 350 koliko ih ima u celoj Turskoj, dovoljno govori o tome koliko je ovo mesto pravi raj za sve one koji žele maksimum od svog letnjeg odmora.

Redovi palmi koji se nalaze duž puteva, smeštajni kapaciteti različite kategorizacije i prelepa marina, samo su neki od atributa ovog turskog odmarališta, a Antalija ima da pruži mnogo više od samo prirodne lepote i plaža, tu su i brojne znamenitosti i važni lokaliteti koje ne bi trebalo zaobići.

#3 Sorento - romantični gradić na jugu Italije

Sorento je gradić koji se nalazi u južnoj Italiji, u okrugu Napulj. Smešten je iznad mora sa pogledom na Napuljski zaliv, a ovaj grad je jedinstven u Italiji jer je i visoko razvijeno turističko odmaralište, ali i značajan istorijski grad, sa mnoštvom znamenitih lokaliteta.

Ovo mesto je savršeno kao utočište ukoliko prvi put dolazite na italijansku obalu, s obzirom na to da ćete se na taj način sigurno zaljubiti u celu ovu zemlju. Ovo je savršena destinacija za lagani odmor na suncu, na prelepim plažama i savršeno čistom moru. Osim toga, Sorento je i vrlo praktična baza za obilazak mnogobrojnih znamenitosti koje se nalaze u tom području.

Ovde možete uživati u različitim tipovima odmora, a Sorento je izuzetno mirno i pitomo mesto sa ljubaznim stanovnicima. Ono što posebno očarava sve one turiste koji prvi put dolaze jeste činjenica da je Sorento i pored velike posećenosti uspeo da zadrži karakteristični duh Italije, koji je omiljen mnogim strancima.

Obale Mediterana nude veliki broj mogućnosti za sve raspoložene turiste, pa nema sumnje da i vi možete pronaći neko novo mesto koje ćete posetiti već 2020. godine. Ukoliko odlučite da poslušate naše savete sigurno ćete uživati u prelepoj atmosferi ovih letovališta, koja kao da su stvorena da maksimalno ugode svim posetiocima.

PROMO