Tribina „Tabloidne aveti i žalbe građana zbog neistinitog izveštavanja” biće održana u prostorijama Doma omladine u Kragujevcu, u utorak, 3. oktobra, sa početkom u 16.30 sati.

„Tabloidne aveti” na nasipu u Borči, „Kršenje kodeksa u izveštavanju o ubistvu pevačice”, „Žalbe građana za neistinito izveštavanje”, „Slučajevi Nede Arnerić i Bate Živojinovića – tabloidi na dnu”, „Listovi kršili Kodeks povodom ubistva devojčice kod Zaječara”, „Medijsko ubijanje Srba”, samo su neki od naslova u medijima o radu Saveta za štampu.

Savet za štampu štiti građane Srbije od zloupotrebe u štampanim i onlajn medijima i nastoji da podigne kvalitet novinarstva u Srbiji.

Učesnice tribine su Gordana Novaković, generalna sekretarka Saveta za štampu, Tamara Skrozza, članica Komisije za žalbe Saveta i Snežana Milošević, generalna sekretarka „Lokalpresa”.

One će govoriti o žalbama građana na pisanje medija, o odgovornosti lokalnih i onlajn medija, o izazovima profesionalnog izveštavanja,  a posebno o tome kako građani mogu da se besplatno žale Savetu za štampu na pisanje medija.

Učesnici tribine će dobiti primerak Kodeksa novinara Srbije koji sadrži pravila novinarske profesije na osnovu kojih Savet za štampu odlučuje o žalbama građana.