Udruženje „300 Kragujevčana” nastavlja akciju „Obnovimo igrališta za buduće šampione” u subotu, 24. avgusta, na igralištu na Maloj Vagi (teren uz kasarnu). Ovo udruženje doniraće košarkašku tablu i obruč.

U ovom udruženju kažu da su akcijom „Obnovimo igrališta za buduće šampione”, skrenuli pažnju vlasti, sugrađana i medija na stanje u kom se nalaze dečija igrališta. Tako će u naredne 3 godine biti obnovljeno 200 dečijih igrališta. 

- Mi svoju akciju nastavljamo propagirajući jednu od tačaka našeg programa koja kaže „Razvoj školskog i univerzitetskog sporta, razvoj rekreativnog i uličnog sporta, razvoj sportskih događaja i ulaganja u sportsku infrastrukturu”, kažu u ovom udruženju. 

Sledeći ovu tačku programa, odbor za sport „300 Kragujevčana” organizuje besplatan trening fudbala i košarke i takmičenje „sportski poligon” za decu do 15 godina u subotu, na igralištu na Maloj Vagi.

Trening i takmičenje na poligonu počinju u 18 sati. Svi učesnici dobijaju medalje „300 Kragujevčana”, a pobednici takmičenja majice. Svi rekviziti su obezbeđeni, potrebno je samo doći u opremi za trening.