Aktivisti udruženja „300 Kragujevčana”, organizovali su proteklog vikenda performans „Osvetlimo Kragujevac”, na dve lokacije u gradu, u naselju iza Suda i na Bubnju ispod ATD-a.

Kako kažu u ovom uruženju to su naselja u centru grada, koja već duže imaju problema sa uličnom rasvetom. Cilj performansa je da se ukaže na problem sa uličnom rasvetom u Kragujevcu - u centru, u prigradu i u selima. 

- Vreme kada je održan performans, od 20.30, je vreme kada su deca iz naselja još uvek sa društvom ispred zgrade i roditelji su jako zabrinuti za njihovu bezbednost, kažu u ovom udruženju.

Dodaju da je za rešavanje ovog problema portrebna samo dobra volja i odlučnost da se poprave stvari u našem gradu. I dobra informisanost o kritičnim lokacijama.

- Onaj ko sme da uđe u narod i porazgovara o problemima sa kojima se sreću, zna koje su to lokacije, kažu u udruženju „300 Kragujevčana”.

Inače, fotografije neosvetljenih ulica i naselja uz tačne adrese ovo udruženje poslaće gradskim većnicima da im olakšaju posao, uz zahtev da se u najkraćem roku situacija sa uličnom rasvetom popravi.