Politička organizacija „300 Kragujevčana” zahteva od Gradske agencije za saobraćaj da odmah ukine elektronsku naplatu prevoza i da prestanu sa maltretiranjem Kragujevčana.

U saopštenju ove organizacije se navodi da GAS maltretira sugrađane šetanjem od trafike do trafike, i čekanjem u redovima, kako bi nabavili EKG karticu za gradski prevoz.

- Iako se iz Gradske agencije za saobraćaj trude da nas ubede da je nov sistem naplate prevoza dobar za građane, komentari korisnika ukazuju na suprotno, tvrde u udruženju „300 Kragujevčana” i dodaju da je nespretno organizovano izdavanje novih EKG kartica, pa građani satima čekaju u redovima, a od najavljenih 80 mesta za izdavanje kartica očigledno nema ništa. 

- Ako istupite iz reda žureći na prevoz, sačekaće vas nenormalna cena pojedinačne karte od 150 dinara. Vozači nisu informisani kako se kartice očitavaju i ne umeju da pomognu sugrađanima koji se ne snalaze sa njenom upotrebom, posebno se to odnosi na starije sugrađane, stoji u saopštenju.  

Ovo udruženje od Gradskog veća Kragujevca traži da preispita odluku o uvođenju EKG sistema i da obrate pažnju na komentare nezadovoljnih korisnika