Fakultet medicinskih nauka i Fakultet inženjerskih nauka dva su ove godine najatraktivnija u ponudi kragujevačkog Univerziteta. Prati ih u stopu integrisani program 4 fakulteta, tačnije smer psihologija.

Za jedno mesto na Fakultetu medicinskih nauka, ove godine, bori se po 3 kandidata. Naime, na pet smerova ovog fakulteta ima mesta za 284 brucoša, a prijavljeno je ukupno 869 kandidata. Najveća gužva je na integrisanim akademskim studijama medicine gde se za 88 mesta prijavilo, 516 kandidata.

Fakultet inženjerskih nauka ponudio je 397 mesta na nekoliko različitih smerova. Kandidata je nešto više – 412. Ipak, najveća konkurencija biće na smeru Računarska tehnika i softversko inženjerstvo gde se za 60 mesta projavio 151 kandidat.

Slična situacija je na smeru informatika na Prirodno matematičkom fakultetu gde za 70 slobodnih mesta konkuriše 123 budućih brucoša.

Psihologija - zajednički program Prirodno matematičkog, Fakuleta pedagoških nauka, Fakulteta Medicinskih nauka i FILUM-a takođe je među atraktivnim. Za 30 mesta na ovim studijama prijavilo se 96 kandidata.

Inače, na 12 fakulteta Univerziteta u Kragujevcu ima 3.778 mesta za upis novih studenata, kako je do 24. juna pristiglo 3.491 prijava, jasno je da će na mnogim studijskim programima biti drugog upisnog roka.

Podaci o broju prijavljenih kandidata za upis u prvom upisnom roku (link).