Zaposleni u Radio-televiziji Kragujevac (RTK) očekuju hitan zvaničan odgovor Ministarstva privrede o statusu preduzeća i njihovoj sudbini posle odluke o raskidu privatizacije te medijske kuće koja je doneta pre nedelju dana.

U sindikatu „Nezavisnost” Radio-televizije Kragujevac agenciji Beta je rečeno da je prema nezvaničnim informacijama iz Sektora za privatizaciju u Ministarstvu privrede, kapital RTV Kragujevac vraćen u registar akcija, odnosno stopostotno je u državnom vlasništvu.

- Ministarstvo privrede bi trebalo da postavi privremenog zastupnika kapitala, ali nam nije poznato koji je rok za to. On bi trebalo da naplati sva potraživanja preduzeća i pokuša da izvuče preduzeće iz finansijskih problema", rekao je glavni poverenik sindikata Goran Antonijević.

On je dodao da je sve ostalo velika nepoznanica i da zaposleni nemaju zvaničan odgovor da li ovu medijsku kuću čeka nova privatizacija, podela akcija ili stečaj.

- Zaposleni očekuju da se ova situacija mnogo brže rešava, jer nisu primili osam zarada, a zdravstvene knjižice nisu overene, rekao je Antonijević.

Prema njegovim rečima, pre šest danas upućen je dopis Ministarstvu privrede da hitno objasni zakonsku proceduru i navede koji su dalji koraci u RTV Kragujevac posle raskida privatizacije.

- Čekamo odgovore i Ministarstva privrede i Ministarstva kulture i informisanja pre svega o tome šta čeka zaposlene i kada možemo da očekujemo bilo kakav priliv novca za plate, socijalni program ili neku pomoć na račun preduzeća, rekao je Antonijević.

Privatizacija Radio-televizije Kragujevac je raskinuta prošle sedmice posle kontrole nadležne Komisije zbog nepoštovanja obaveza iz kupoprodajnog ugovora.

Radio-televiziju Kragujevac je kupio biznismen iz Kruševca Radoica Milosavljević u oktobru 2015. godine. RTK ima 64 radnika.