Poslanik Srpske Napredne Stranke, Vladimir Đukanović, prešao je granicu ne samo dobrog ukusa, već i onu granicu koju pristojni ljudi obično nazivaju ljudskost, kada je zbog sitnih stranačkih interesa spomenuo mesto najveće tragedije u istoriji Kragujevca, a možda i u novijoj istoriji Srbije, smatraju u kragujevačkom odboru Demokratske stranke.

Iako smo u političkom životu Srbije videli svašta i navikli na raznorazne besprizorne postupke, ipak smo ostali zatečeni ovakvom zloupotrebom, stoji u saopštenju.

- Gospodine Đukanoviću, u Šumaricama su ubijana deca, đaci i njihovi nastavnici i profesori.Vaše aluzije između protesta građana u Kragujevcu protiv autokratskog režima, koji vlada u Srbiji i bezočnog streljanja građana ovoga grada, koji su izvršili fašisti je sramotan primer politikanstva bez mere i ukusa, navode kragujevačke Demokrate.

- Molimo vas da mesto stradanja dece i nedužnih građana Kragujevca ne bude više sredstvo za podkusurivanje u dnevno-političke svrhe.Vaša odgovornost za izgovorenu reč kao poslanika u Skupštini republike Srbije daleko je veća od odgovornosti drugih građana i ima specifičnu težinu, stoji u saopštenju.

Gradski Odbor Demokratske stranke moli građane Kragujevca koji svake subote iskazuju na protestima nezadovoljstvo stanjem u državi i društvu, da kao i do sada to nastave da čine u miru vodeći računa o bogatoj tradiciji i značaju koji ovaj grad nosi u istoriji Srbije, kao mesto odakle su kretale sve velike ideje koje su menjale Srbiju na bolje.