Lokalna Kancelarija AIESEC-a u Kragujevcu poziva sve roditelje i njihovu decu iz osnovnih škola da prisustvuju događaju koji će se prvi put održati u ponedeljak, 12. jula. u 9h ujutru, u dvorištu Biblioteke Vuk Karadžić.

Na događaju će mališani imati priliku da se upoznaju sa volonterima iz inostranstva, sa kojima će se družiti i slušati o njihovoj kulturi, u svrhu učenja engleskog jezika.

Ovaj događaj biće uvod u projekat „Mladi za ciljeve održivog razvoja”, koji će trajati 5 nedelja,

 od 19. jula do 23. avgusta. Biće ispunjen radionicama koje će se održavati 3 puta nedeljno u osnovnim školama, kao i u Velikom parku i Šumaricama. Radionice će držati volonteri iz inostranstva koji će sa Vašom decom provoditi vreme i upoznavati ih sa njihovom kulturom na engleskom jeziku.

Osnovne škole koje učestvuju na projektu su „Mirko Jovanović”, „Milutin i Draginja Todorović”, „Treći kragujevački bataljon”, „Stanislav Sremčević” i „21. oktobar”.

Sam projekat biće završen događajem „Globalno selo” na kome će svi volonteri predstavljati svoju zemlju, kako bi svi mališani mogli da se druže sa inostarnim volonterima i zajedno nauče o različitim kulturama.