Jedna od ulica u kragujevačkom prigradskom naselju Desimirovac, dobiće ime po Draži Mihailoviću. Ova vest izazvala je različite reakcije ne samo u Srbiji, već na prostoru cele bivše Jugoslavije.

Mi smo pitali Kragujevčane šta misle o tome.

- Smatram da je revizija istorije suviše uzela maha, za šta nema opravdanja, a ni podrške građana, rekla je za portal Pressek Olga Dragaš.

Slobodan Stamenčić, smatra da je, kako kaže, skandalozno da se jedna ulica nazove imenom osvedočenog ratnog zločinca.

Sa druge strane, Kragujevčanka Slavica Anđelković kaže da je veoma dobro da se jedna ulica nazove po Draži Mihailoviću i da je to trebalo i ranije da se uradi.

Njeno mišljenje deli i Zoran Kijanović.

- Svaki deo istorije koji je bio u našoj Srbiji trebalo bi da na neki način bude ozvaničen. Ne treba verovati samo jednoj istoriji. U svakom slučaju treba tim ljudima dati ulice, rekao nam je Zoran Kijanović.

Skupština grada Kragujevca je donela odluku da jedna ulica u Desimirovcu dobije ime generala Draže Mihailovića, a inicijativa je potekla od kragujevačkog odbora Pokreta obnove Kraljevine Srbije.

Deo građana je svoje negodovanje izrazio i putem on-line peticije.

Na Fejsbuk stranici organizacije „Crvena inicijativa” objavljen je poziv za potpisivanje peticije protiv nazivanja jedne od ulica imenom Draže Mihailovića.