Na Dan pobede nad fašizmom, u četvrtak, 9. maja, Besmrtni puk marširaće ulicama Kragujevca u znak sećanja na stradale i učesnike svih ratova u prošlom veku.

Organizatori pozivaju sve Kragujevčane da se pridruže humanoj, internacionalnoj manifestaciji i da ponesu slike svojih predaka i bližnjih koji su se borili za slobodu. Besmrtni puk će biti održan bez ikakvih političkih obeležja, pod zastavom Srbije, i imaće isključivo rodoljubivi karakter.

Okupljanje je u 16.30 na Đačkom trgu, odakle će se povorka kretati ulicama Branka Radičevića, Kralja Aleksandra I Karađorđevića i 27. marta, Trgom Radomira Putnika, ulicom Kralja Petra I do Trga kod Krsta, gde će biti organizovan koncert uz učešće ruskih i srpskih izvođača.

Marš besmrtnog puka prvi put je održan u Rusiji 2011. godine, odakle se raširio u četrdeset zemalja sveta i postao međunarodna manifestacija.

Osim u Kragujevcu, marširaće se u još deset gradova Srbije Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kraljevu, Užicu, Kruševcu, Kikindi, Somboru, Pančevu i Paraćinu.