Za zaposlene u zdravstvenim i socijalnim ustanovama u Kragujevcu, biće organizovan gradski prevoz. Oni će moći da koriste gradski prevoz bez naknade, sa neograničenim vremenom trajanja i bez vozne isprave - za vreme trajanja vanrednog stanja i to za sve zone na teritoriji grada Kragujevca.

Javni prevoz putnika zaposlenih u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti organizovaće JKP „Šumadija“ Kragujevac po principu posebnog linijskog prevoza i redu vožnje koji će biti prilgagođen radu ustanova.

- U skladu sa epidemiološkom situacijom, svi putnici su dužni da nose rukavice i maske i da među sobom drže propisanu razdaljinu. U autobusu neće moći da bude više od 25 putnika, rekao je Aleksandra Popović, rukovodilac sektora javnog transporta putnika JKP „Šumadija”.

Prevoz bez naknade zaposleni će moći da koriste bez izdatog rešenja, a na osnovu spiska koje će zdravstvene i ustanove socijalne zaštite podneti  JKP „Šumadija“.

Prevoznici koji budu obavljali gradski i prigradski prevoz biće u obavezi da preduzmu sve neophode mere zaštite i dezinfekcije u autobusima, a u skladu sa epidemiološkom situacijom putnici su dužni da nose rukavice i maske i da među sobom drže propisanu razdaljinu.