Čak 384 imena ulica i trgova u Kragujevcu nikada nisu ozvaničena, iako su mnogi nazivi ustaljeni već nekoliko decenija. Upisivani su u zvanična dokumenenta, mnogi ne pamte da su te ulice imale neko drugo ime, ali ipak nikada nisu postali „zvanični” nazivi.

Među ovim ulicama su Ive Lole Ribara, Svetozara Markovića, Zmaj Jovina, Grada Sirena, Janka Veselinovića, Josifa Šnersona...

Prema zvaničnom popisu ovih ulica, na spisku se nalaze i ulice i trgovi koji su u poslednje dve decenije promenile ime, a čija imena su davno zaboravljena, kao što je Trg revolucije.

Naime, gradsko veće utvrdilo je predlog odluke o određivanju naziva ulicama i zaseocima u naseljenim mestima na teritoriji grada Kragujevca i uputilo odbornicima Skupštine grada na razmatranje i odlučivanje. 

Odluka se odnosi na ulice koje imaju nazive koji nisu ozvaničeni, ali na terenu egzistiraju i u Adresnom registru se nalaze kao nezvanični nazivi.

U toku je realizaciji projekta „Ažuriranje Adresnog registra u Republici Srbiji”, koji uključuje sva relevantna ministarstva i organizacije. Projekat podrazumeva sinhronizovane aktivnosti koje vode ka tome da svaka ulica dobije naziv, a svaki objekat kućni broj, odnosno da se zvanična baza Adresnog registra u potpunosti ažurira i da je, nakon toga, preuzmu i koriste sve državne institucije. 

U tom smislu, gradu Kragujevcu su dostavljeni Elaborati uličnog sistema Republičkog geodetskog zavoda, za sva naseljena mesta na teritoriji grada Kragujevca, u kojima su naznačene ulice, delovi ulica i trgovi za koje je potrebno odrediti nazive.