Uvođenje novog sistema naplate gradskog prevoza u Kragujevcu izazvalo je mnoge nedoumice, naročito posle najave da će karta kupljena u autobusu od 1. maja koštati 150 dinara, dok će jedna vožnja inače koštati 70 dinara.

Hoće li poskupeti mesečne karte, koliko će koštati izdavanje novih eKG kartica, gde će se kupovati pojedinačne karte, kada već kod vozača koštaju dvostruko više samo su neka od njih.

Novi sistem naplate gradskog prevoza u Kragujevcu, takozvani eKG, počeće u potpunosti da funkcioniše od 1. maja.

Izdavanje personalizovanih plastičnih kartica, koje će važiti tri godine koštaće 300 dinara. Ista kartica za one koji se voze po povlašćenim cenama ili besplatno imaće cenu od 600 dinara i takođe će važiti tri godine. Nepersonalizovane kartice, pak građani će plaćati 250 dinara, navodi se u odluci o cenovniku koji je usvojila Skupština grada Kragujevca.

Cene mesečnih karata, karata za povlašćene kategorije stanovništva, kao i za studente, nezaposlene i penzionere neće se drastično menjati.

Zamena kartica počela je 5. aprila i trajaće do 1. maja. Osim u prostorijama GAS-a kartice će moći da se kupuju odnosno dopunjuju na još osamdesetak prodajnih mesta u gradu.

U GAS-u kažu da će cena pojedinačne karte kod vozača  od 1. maja biti znatno skuplja jer, iz bezbednosnih razloga, ovaj vid naplate GAS želi da svede na minimum.