Nevreme koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje Kragujevca najviše problema prouzrokovalo je u prigradskim naseljima, a gde su poplavljena dvorišta i stambeni objekti. Najugroženija su bila naselja Grošnica, Ždraljica, Beloševac, Ilićevo, Erdeč i Veliko Polje, rečeno je na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije.  

Sektor za vanredne situacije, kako je rečeno, primio je 170 poziva građana. Kao posledica udara groma izbilo je i nekoliko požara. Aktivirano je i klizište u neposrednoj blizini škole „Natalija Nana Nedeljković” u Grošnici. Nijedan ljudski život nije ugrožen.

- Imali smo tešku situaciju, reke i potoci se nisu izlili, ali je najveći problem sa kišnom kanalizacijom, problem su strme i neasfaltirane ulice, nedostatak kišne kanalizacije i to je nešto što nam se za mesec dana dešava već drugi put, rekao je komandant Štaba za vanredne situacije, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Zbog toga je odlučeno da se 400 miliona dinara, opredeljenih za asfaltiranje i revitalizaciju puteva u celom gradu, preusmeri na rešavanje kritičnih tačaka u prigradskim naseljima koja su tokom juna imala najviše problema. Zakazan je i hitan sastanak sa predstavnicima JP Urbanizam, JKP „Vodovod i kanalizacija“ i Preduzeća za puteve, kako bi inženjeri odmah krenuli sa projektovanjem tamo gde je potrebno proširenje kišne kanalizacije ili instaliranje nove, kao i tamo gde je potrebno hitno asfaltiranje, čim se za to steknu uslovi.

Inače, prema podacima Radarskog centra Bešnjaja danas je ispaljeno čak 220 raketa. Grad će, prema rečima Radomira Nikolića, u saradnji sa Radarskim centrom Bešnjaja u najkraćem mogućem roku pripremiti tender za nabavku novih raketa, a u međuvremenu biće obavljena preraspodela raketa iz stanica koje danas nisu imale dejstva.

S obzirom na to da je RHMZ izdao upozorenje na jake pljuskove do 27. juna JKP „Šumadija“ je naloženo da džakove sa peskom dostavi u sve mesne zajednice gde postoji potencijalna opasnost za ozbiljnije probleme.

Štab za vanredne situacije podseća sugrađane da se intervencija izbacivanja vode pumpama iz poplavljenih kuća prijavljuje na broj 193 ili Operativnog centra Sektora za vanredne situacije na broj 1985.

Šteta od nevremena prijavljuje se u mesnoj zajednici ili popunjavanjem obrasca koji se preuzima na kružnom šaletru u Gradskoj upravi.