Ukupno 14 ulica u naseljima Beloševac, Ilićevo, Maršić i Veliko polje, teško oštećenih tokom junskih poplava, izlistane su kao prioritetne za sređivanje.

U Beloševcu će biti sređene Kalinovička, Rasinskog odreda, Šabačka, Šarplaninska i Unska. U Ilićevu će biti sanirane Dubravska ulica, Kragujevačkih profesora, Mionička i Učiteljska. U MZ Maršić programom su obuhvaćene tri ulice Grada Bjalsko Bjale, Miroslava Krleže i Socijalističke solidarnosti, a u Velikom polju Milovana Dragića i Ružice Vasikić.

Naime, programom, koji je Gradsko veće donelo na sednici održanoj 3. septembra, utvrđeni su prioriteti za izvođenje radova na rehabilitaciji i održavanju gradskih ulica i opštinskih puteva oštećenih u junskim poplavama.

- Predlog prioriteta utvrđen je na osnovu potreba, a posebno na osnovu nalaza odnosno izveštaja Komisije za pripremu i sprovođenje mera na ublažavanju posledica poplava i JP „Putevi“. Nakon realizacije prve faze radova, izvršiće se dopuna Programa, na predlog JP „Putevi“ do potpunog ispunjenja finansijske vrednosti ugovora i u roku na koji je Ugovor zaključen sa Preduzećem za puteve, navodi se u saopštenju Gradskog veća.

Ono što u saopštenju Gradskog veća nije navedeno je do kada će radovi biti izvedeni.

- Nakon realizacije prve faze radova, izvršiće se dopuna Programa, na predlog JP „Putevi“ do potpunog ispunjenja finansijske vrednosti ugovora i u roku na koji je Ugovor zaključen sa Preduzećem za puteve, navodi se u saopštenju.

Odlukom Štaba za vanredne situacije, da podsetimo, 5. juna proglašena je vanredna situacija na teritoriji grada Kragujevca radi saniranja posledica od obilnih padavina. Kraljem juna Kragujevac je pogodilo još jedno nevreme.

Obilne kiše, da podsetimo, najviše su oštetile strme ulice u obodnim delovima grada. Reč je o ulicama koje su više puta nasipane, a najveći problem je što ne postoje drenažni kanali, ili su propusti delimično, a negde i potpuno zapušeni.

Nevreme koje je nedelju, 23. jula, u popodnevnim satima zahvatilo područje Kragujevca najviše problema prouzrokovalo je u prigradskim naseljima, a gde su poplavljena dvorišta i stambeni objekti. Najugroženija su bila naselja Grošnica, Ždraljica, Beloševac, Ilićevo, Erdeč i Veliko Polje.

Sektor za vanredne situacije, kako je tada rečeno, primio je 170 poziva građana. Kao posledica udara groma izbilo je i nekoliko požara. Aktivirano je i klizište u neposrednoj blizini škole „Natalija Nana Nedeljković” u Grošnici.