Kragujevačka policija danas je saopštila da je nakon obavljenih razgovora sa direktorima škola, nastavnim osobljem i velikim brojem građana, utvrđeno je da je reč o lažnoj prijavi u „slučaju otmice”.

Naime, policija je pronašla devojčicu koja je izmislila ovaj događaj i sa njom je policijski službenik koji ima sertifikat za rad sa maloletnicima, u prisustvu roditelja i radnika Centra za socijalni rad „Solidarnost” u Kragujevcu, obavio razgovor. O svemu je obavešteno Više javno tužilaštvo u Kragujevcu, kome će biti dostavljen izveštaj.

Da podsetimo, juče su pojedini mediji objavili informaciju o navodnom pokušaju otmice desetogodišnje devojčice ispred škole u kragujevačkom prigradskom naselju Veliko polje i navodnom hapšenju četiri osobe.

U policiji kažu da apeluju na sve roditelje i nastavnike da svako saznanje koje može da ugrozi bezbednost učenika prijave policiji kako bi detaljno mogli da se ispitaju svi navodi, a ne da se neproverene informacije koje dovode do podizanja panike i uznemirenja javnosti, a pre svega same dece, šire po društvenim mrežama.