Grad Kragujevac će na Đurđevdan 6. maja ove godine, u okviru obeležavanja Dana Grada, prvi put organizovati kolektivno venčanje, kao manifestaciju od značaja za Grad, pod nazivom „Đurđevdansko venčanje”.

- Manifestacija se organizuje u cilju očuvanja i negovanja tradicionalnih vrednosti, propagiranjem bračne zajednice i porodice kao veoma važne sfere našeg društva, ali i kao svojevrstan doprinos bogaćenju kulturnog, turističkog i privrednog sadržaja grada Kragujevca, navedeno je na sednici Gradskog veća.

Kako je rečeno „to je ujedno poziv i poruka mladim parovima i onima koji se tako osećaju, da svoju ljubav krunišu brakom i da u budućem zajedničkom životu nastave da idu putem večne ljubavi, sloge i prijateljstva”.

U ovoj godini „Đurđevdansko venčanje“ će biti organizovano za maksimalno 15 parova koje će putem Javnog poziva odabrati Organizacioni odbor manifestacije, a grad Kragujevac će parovima koji se budu venčali na „Đurđevdanskom venčanju” obezbediti prigodne poklone u vidu vaučera za kupovinu burmi, bidermajera i organizacije svečanog venčanja sa pratećim sadržajima (bez plaćanja taksi, naknada ili drugih troškova).

Javni poziv biće će objavljen u ponedeljak 20. marta na zvaničnoj internet stranici grada Kragujevca. Rok za podnošenje prijava je 20 dana, zaključno sa 6. aprilom.