Zavod za transfuciju krvi i Crveni krst Kragujevac organizuju akcije dobrovoljnog prikupljanja krvi svakog radnog dana, od 8 do 13 sati, u hotelu Zelengora.

U četvrtak je bilo 22 dobrovoljnih davalaca, a u petak su se pozivu odazvali i pripadnici kragujevačke Vatrogasno spasilačke brigade.

- Krvi za sada ima dovoljno, ali nikada ne možemo da predvidimo koliko će biti potrebno i nama je drago da naši sugrađani pokazuju humanost, rekla je za portal Pressek Agata Živojinović, stručna saradnica kragujevačkog Crvenog krsta.

Pored vatrogasaca, u petak je bilo i ostalih građana koji su dobrovoljno dali dragocenu tečnost i pomogli u spašavanju onih kojima je to potrebno.

- Davanje krvi je bezbedan proces, tako da građani ni u ovoj vanrednoj situaciji ne bi trebalo da odustaju namere da daju krv. Uvedene su dodatne mere, kako bi se suzbio strah koji opravlado vlada i pojačala kontrola, rekla je Anđela Pavlović, studentkinja medicine i volonterka Crvenog krsta.

Ona je pozvala sve, a posebno mlade ljude da se priključe akciji koja će se nastaviti u hotelu Zelengora svakog radnog dana od 8 do 13 sati.