U naselju Petrovac na samo desetak metara od magistralnog puta Kragujevac-Topola, još uvek se nalazi neeksplodirana avio bomba, koja je tu ostala nakon što je bombardovan objekat pošte u naselju Aerodrom, pre 22 godine, podsećaju u gradskom odboru Demokratske stranke u Kragujevcu.

- Sticajem okolnosti i bomba koja je direktno pogodila zgradu pošte nije eksplodirala i ona je uklonjena iz objekta. Većini Kragujevčana nije poznato da je tada još jedna bomba završila u blizini u naselju Petrovac, kažu u kragujevačke demokrate.

U ovoj stranci ističu da je neverovatno da ne postoji nijedan znak upozorenja na opasnost na ovom mestu.

- Samo mesto je u potpunosti neobezbeđeno i može mu se pristupiti sa više strana. Pešaci svakodnevno prolaze na samo par metara od njega, većina bez ikakvog saznanja da je tu avio bomba. Ona jeste u zemlji, ali je ogromne razorne snage. Šta je može aktivirati ne želimo da licitiramo, ali teški kamioni i šleperi koji prolaze na par metara dalje krećući se magistralnim putem, sigurno su faktor rizika. Zona je gusto naseljena, a okolo se grade brojni stambeni i privredni objekti, a od nedavno i novi okružni zatvor, naglašavaju u DS-u.

Zato Gradski odbor Demokratske stranke zahteva od nadležnih, da prvo obezbede mesto na kome se avio bomba nalazi, a onda i da je uklone iz gusto naseljenog dela grada na mesto na kome će biti uništena.

Koliko god da je uklanjanje komplikovano i skupo, u ovoj stranci smatraju da su više od dve decenije dovoljno vremena da se problem reši i građanima, naročito tog dela grada, povrati bezbednost.