Nijedna velika investicija najavljena za ovu godinu u Kragujevcu neće biti realizovana, smatraju u Gradskom odboru Demokratske stranke u Kragujevcu. Oni su podsetili da je građevinska sezona uveliko počela, ali ni jedan od velikih inesticionih projekata nije počeo da se gradi.

- Ne tako davno, pompezno je za ovu godinu najavljena izgradnja Severne obilaznice oko grada, sa industrijskom zonom na njenom početku. Trg Radomira Putnika već je uveliko morao da bude u izgradnji, ako je suditi prema najavama gradskih čelnika. Predsednik Vučić je lično najavljivao početak izgradnje nove zgrade Univerzitetskog Kliničkog centra, ali ni od toga očigledno neće biti ništa u ovoj godini. Filološko-umetnički fakultet ostaće još jedna predizborna najava, a izgradnju novog fudbalskog stadiona na mestu postojećeg objekta „Čika Dače“ više ne pominju ni najlakovernijim građanima, istakao je Ivan Dubljanin, predsednik DS u Kragujevcu.

On je rekao da ne isključuje u potpunosti da će SNS vlast pod pritiskom javnosti u nekom trenutku „teatralno” odpočeti izgradnju nekog od ovih objekata, ali jedino sa namerom da zavaraju građane.

- I tako naš grad još jedanput pada kao prva žrtva ekonomskog sunovrata zemlje, koji će doći kao posledica kalkulantske politike Aleksandra Vučića.  Na investicionu politiku vlade Srbije, koja će ignorisati Kragujevac, nadovezuje se i bezgranična nesposobnost lokalne vlasti da dovrši bilo koji započeti projekat. Sećamo se neverovatne rekonstrukcije vrtića Bambi, tragične intervencije na zgradi gradske tržnice koja je danas i bukvalno zakorovljena, pa sve do okačene table na Trgu Radomira Putnika koja je sada samo podsetnik lažnih obećanja lokalne vlasti, ali i probijanja svih mogućih rokova na rekonstrukciji fasada u centru grada, rekao je Dubljanin.

U Demokratskoj stranci su dodali da s upozoravali građane šta ih očekuje, čim vlast proglasi izbornu pobedu - ali se nadaju da će progledati, poučeni ovim iskustvom.