Zaposleni u lokalnim javnim preduzećima i ustanovama grada Kragujevca počastiće se pred Novu godinu sa po 25.000 dinara. Naime, gotova sva javna preduzeća i ustanove su kraj godine iskoristila da izmene programe poslovanja, kako bi zaposlenima dodelile pomoć u ovom iznosu.

Na sednici koja se održava 30. decembra programe poslovanja izmenili su JKP Šumadija, Gradska agencija za saobraćaj i Radio televizija Kragujevac, te će i njihovi zaposleni dobiti po 25.000 dinara.

Novac, u istim iznosu, je tokom prethodne nedelje, kako saznanje portal Pressek, isplaćen i svim zaposlenima u kulturi grada Kragujevca.

Ova praksa u gradu na Lepenici nije nova. Da podsetimo, u novembru 2019. godine, Gradsko veće grada Kragujevca, uputilo je preporuku nadzornim odborima javno komunalnih preduzeća, čiji je osnivač grad, da sagledaju mogućnost isplate solidarne pomoći zaposlenima u iznosu od 22.620 dinara.

Kako je tada navedeno, cilj je bio „ublažavanje nepovoljnog materijalnog položaja radnika u ovim preduzećima“. Vidi LINK.

Novac su lane dobili i zaposleni u kulturi. Svi zaposleni u kragujevačkim ustanovama kulture na kraju 2018. godine, dobili su bonus od 19 hiljada dinara. LINK

U gradskoj upravi tada je rečeno da je u pitanju novčana nagrada povodom jubileja 200 godina moderne prestonice Srbije. Ove godine obrazloženja nije bilo.