Vaterpolo klub „Šuting” iz egipatskog glavnog grada Kaira novi je tim u dugačkom nizu onih koji su uspostavili saradnju sa Radničkim iz Kragujevca. Egipćani su prevalili dalek put kako bi u srcu Šumadije trenirali sa kragujevačkim vaterpolistima.  

Afrikanci su sedmodnevne pripreme u gradu na Lepenici odradili sa generacijom 2005, a posle sparinga sa domaćim vršnjacima zaključili su da su one bile pun pogodak.

- Došli smo ovde zato što je Kragujevac jedan od najvažnijih vaterpolo gradova na svetu, a Radnički jedan od najboljih klubova. Još jedan od razloga su i izuzetno dobri treneri koji su nesebično delili svoje znanje sa nama. Želeli smo da uspostavimo saradnju i napredujemo na svim nivoima, što smo i ostvarili, istakao je Ahmed Savat, jedan od trenera Šutinga.

On je istakao da ih dočekali fantastični uslovi kompleksa Sportskog privrednog društva Radnički i podvukli da će se i narednih godina vraćati u Kragujevac i to u još većem broju.

- Uslovi na bazenu su zaista sjajni, sve je izuzetno profesionalno i pravo je zadovoljstvo bilo raditi ovde. Srpska hrana je jako dobra i ukusna, slična arapskoj. Dopali su nam se i ljudi, svi su prema nama zaista bili ljubazni i gostoprimljivi i sve vreme smo se osećali lepo, dodao je Savat.

Prema njegovim rečima, vaterpolisti iz Egipta će i narednih godina dolaziti u Kragujevac, sa svim selekcijama, kako bi što više napredovali.