Zelena pijaca u Kragujevcu neće početi da radi zbog rekonstrukcije. U JKP Šumadiji potvrdili su za portal Pressek, da je obavljena javna nabavka, a da se samo očekuje potpisivanje ugovora sa izabranim izvođačem.

Naime, rekonstrukcija Zelene pijace u Kragujevcu počinje narednih dana, a koštaće 293 miliona dinara. Ovi radovi biće finasirani iz dugoročnog investicionog kredita JKP Šumadija Kragujevac.

Zelena pijaca „Centar” sagrađena je davne 1929. godine, pod zaštitom je države i zauzima najreprezentativniji deo Miloševog konaka. Rekonstrukcijom će zadržati prvobitni izgled, ali će imati i nove sadržaje koji će odgovarati samom objektu.

- Rekonstrukcija će obuhvatiti izgradnju podzemne garaže sa 53 parking mesta, uređenje platoa, rekonstrukciju matične zgrade, kao i izgradnju nadstrešnice sa izdvojenim mlečnim paviljonima, rečeno je portalu Pressek u JKP Šumadija.

Kako saznajemo, zakupcima tezgi na najvećoj kragujevačkoj pijaci biće ponuđeno da „pređu” na druge tržnice u gradu. Tako će oni moći da zakupe tezge na Aerodromu, Erdogliji, Stanovu, Bubnju, Bresnici...

Inače, rok za završetak radova je 210 radnih dana od početka radova.

Ovde možete videti, kako će izgledati glavna gradska pijaca u Kragujevcu, nakon rekonstrukcije.