Foto klub Kragujevac, drugu godinu za redom, proglašen je za najbolji foto klub u Srbiji, prema kriterijumima Foto saveza Srbije.

- Ovaj uspeh ima još veči značaj kada se uzme u obzira da klub nema prostorije, a da se rad kluba finansira isključivo od samih članova, kažu u Foto klubu Kragujevac.

Za četiri godine članovi foto-kluba doneli su Kragujevcu preko 100 nagrada (Milenković, Buđevac, Kojadinović, Radojević, Stojanović, Misita…). Članovi Zoran Đorđević, Goran Kojadinović i Aleksandar Buđevac žirirali su domaće i strane međunarodne izložbe i kao članovi žirija gostovali u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Makedoniji, Turskoj i SAD.

Aleksandar Buđevac i Goran Kojadinović stekli su visoko umetničko zvanje Ekselencija FIAP, a Marija Misita je postala prva autorka iz Kragujevca nagrađena medaljom na međunarodnoj izložbi.

Inače, Foto savez Srbije vrednuje sve aktivnosti koje određena organizacija sprovodi tokom godine, poput osvojenih nagrada, učešća na izložbama, organizovanju izložbi, edukativnom radu, organizaciji drugih događaja.

- Članovi kluba su svesni da ovaj uspeh podjednako raduje i obavezuje, pa se nadaju da će uspeti da, pored postojeć dve, u portfolio dodaju i treću zvezdicu sledeće godine, ističu u ovom klubu.

Da podsetimo, Foto klub Kragujevac osnovan je u oktobru 2017. godine, sa ciljem da okupi aktivne fotografe koji će Kragujevac vratiti na fotografske karte Srbije i sveta.