Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić i predsednik opštine Bagdžilar Lokman Čagiridži potpisali su Protokol o saradnji čiji je cilj razmena znanja i iskustava, naročito u oblasti kulture, turizma, očuvanja urbane i istorijske baštine, razvoja interkulturalnog dijaloga i mirovnog napretka.

Opština Bagdžilar jedna je od tridesetak opština grada Istanbula. U pitanju je, prema Wikipediji, radničko predgrađe locirano na evropskoj strani ovog grada. Prema istom izvoru u pitanju je loše urbanizovan deo grada koji obiluje divljom gradnjom i lošom infrastrukturom. Navodi se, doduše, i da lokalne vlasti pokušavaju da ulože novac u parkove, kafiće kako bi život stanovnika ovog dela grada učinili boljim.

U pitanju je opština koja ima blizu 800.000 stanovnika, a pretežno je naseljena siromašnim porodicama iz Anadolije. Vidi LINK

U ovom delu grada nalazi se veliki deo industrije, veleprodajna skladišta, velika pijaca polovnih automobila, te mnoge prevozničke kompanije. Bagdžilar je i sedište svih najvećih turskih novina i TV kanala.

Pre godinu dana u žižu intersovanja na društvenim mrežama, ali i evropskih medija došao je neobičnim povodom. Program kursa za lepo ponašanje, koji je organizovala jedna tamošnja organizacija, izazvao je kritike i ismevanje na društvenim mrežama zbog saveta ženama da ne ližu sladoled. Vidi LINK