Grad Kragujevac uknjižio je imovinu koju je ranije koristila Radio televizija Kragujevac, rečeno je Udruženju novinara Srbije (UNS) u Ministarstvu privrede.

Grad je uknjižio oba prostora sa kojih RTK emituje program – prostor u Tržnom centru Radnički, u kome se nalaze prostorije televizije i kancelarije u zgradi u Ulici Branka Radičevića 9, odakle program emituje Radio Kragujevac. RTK je zatim od grada ove prostorije dobila na korišćenje sve dok bude obavljala svoju delatnost. Prostorije će koristiti bez naknade.

Na ovaj načn, jasnim razgraničenjem imovine i utvrđivanjem prava korišćenja, rešeni su višegodišnji problemi plaćanja troškova koje televizija nije stvarala.

Direktorka ove medijske kuće Jelena Vuković, za UNS je istakla da je ova televizija godišnje plaćala više od milion dinara za komunalne troškove fizičkih i pravnih lica, koja su koristili prostorije u zgradi u Ulici Branka Radičevića 9.

Posle rešavanja problema imovine, Ministarstvo privrede će Privrednom društvu RTK poslati zahtev za utvrđivanje nove fer tržišne vrednosti celokupne imovine i obaveza kapitala sa stanjen na dan 31. decembra 2018. godine.

Na pitanje UNS-a kada očekuje da će biti završena privatizacija RTK-a, Vuković je rekla da to „ne može da proceni, jer ne zavisi od zaposlenih u RTK“.

Trenutno je u RTK 30 radnika (22 na neodređeno vreme) koji rade u tri sektora: poslovni, programski i sektor produkcije.